¿Qué quieres aprender?

CCNA Routing and Switching v6.0 -

CCNA Routing and Switching v6.0 -

PUE

Curso subvencionado presencial

Barcelona


Gratis

Duración : 2 Meses

El curs CCNA Routing & Switching s'emmarca en el programa Cisco Networking Academy, projecte dissenyat per la multinacional Cisco Systems, amb l'objectiu d'apropar a la comunitat IT una formació i certificació oficial en l'àmbit de la informàtica, especialitzant-se en xarxes i Internet. Al llarg dels quatre mòduls que formen el curs, l'alumne adquirirà coneixements en el disseny, construcció i manteniment de xarxes d'ordinadors i la seva aplicació en entorns empresarials. Així mateix, ressaltar en aquesta versió actualitzada del curs, CCNA Routing and Switching v6.0, la inclusió dels mètodes d’implementació de QoS i, en el context de tecnologies capdavanteres en xarxes, la virtualització en xarxa i l’arquitectura i gestió de les SDN – xarxes definides per software-.

Projecte Universitat Empresa (PUE), guardonat recentment com ASC Premier + Partner del programa Cisco Networking Academy per la seva excel·lència en les tasques de suport a la xarxa de centres Cisco Academy, va rebre l'homologació com Cisco Regional Academy l'any 2000. Actualment, PUE està reconegut com Academy Support Center (ASC) i Instructor Training Center (ITC) de Cisco, donant suport a 300 centres Cisco Academy actius, que formen en l'actualitat a més de 10.000 alumnes en els diferents currículums disponibles al programa CNA.

Podrà consultar més informació del curs CCNA Routing & Switching a través d'aquest document informatiu elaborat pels responsables del programa Cisco Networking Academy.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Sedes

Localización

Fecha inicio

Barcelona

Objetivos

El principal objectiu del curs és fer arribar a l'alumne tots aquells coneixements necessaris per a l'administració de xarxes informàtiques a nivell professional. Aquest curs, actualitzat a mitjans de 2016 per alinear-se amb la nova certificació de CCNA Routing and Switching , té com a novetats importants la incorporació al currículum del protocol IPv6, així com OSPF per a múltiples àrees, els protocols d'agregació d'enllaços (LACP, PAgP) i el nou sistema de llicenciament per IOS 15. En finalitzar els quatre mòduls, l'assistent estarà en plenes condicions per presentar-se a l'examen 200-125: Cisco Certified Network Associate (CCNA), superació que reconeix al candidat amb la certificació CCNA Routing and Switching, una de les certificacions més importants i amb una implantació més elevada en la indústria de les xarxes informàtiques.

A quién va dirigido

El curs s'adreça a tots aquells professionals en l'àmbit de xarxes informàtiques, ja siguin administradors de xarxes, directors tècnics, instal·ladors de xarxes, especialistes en solucions TIC, etc. El curs CCNA Routing and Switching no requereix coneixements previs. Tot i així es recomanen competències introductòries en l'administració de xarxes i sistemes, per aconseguir un millor aprofitament i comprensió del curs. L’itinerari formatiu complert consta de 4 mòduls.

Temario completo de este curso

· El curs es divideix en els quatre mòduls que es mostren a continuació, oferint el millor itinerari possible en l’aprenentatge de networking definit en el programa Cisco Networking Academy:

· Mòdul 1 - Introducció a les xarxes

· Aquest primer mòdul posa les bases teòriques i presenta l'arquitectura, funcions, components i models d'Internet i les estructura de les xarxes informàtiques. S'abordaran els principis d'adreçament IP i els conceptes fonamentals de Ethernet.

· Al final del mòdul, els assistents seran capaços de construir xarxes LAN simples, realitzar configuracions bàsiques de routers i switches i implementar esquemes d'adreçament IP i IPv6, entre d'altres aspectes.

  • Exploració de les xarxes
  • Configuració d'un sistema operatiu de xarxa
  • Protocols de xarxa i comunicacions
  • Accés a la xarxa
  • Ethernet
  • Capa de xarxa
  • Adreçament IP
  • Divisió en subxarxes IP
  • Capa de Transport
  • Capa d'Aplicació
  • Implementació bàsica d’una xarxa

· Mòdul 2 - Fonaments d'enrutament i commutació

· El mòdul 2 té per objectiu mostrar i descriure l'arquitectura, els components i l'operativa de routers i switches en una xarxa petita, aprenent a configurar les funcionalitats bàsiques d'aquests dispositius de comunicació.

· En finalitzar aquest mòdul l'assistent serà capaç d'implementar petites xarxes enrutadas i commutades, així com resoldre els reptes i incidències habituals en aquest tipus de xarxes. En particular es tractarà dels protocols d'enrutament estàtic i dinàmic, i la configuració del protocol RIPv2, així com el seu anàleg en IPv6, RIPng. S’estudia el funcionament (VLANs), enllaços troncals i l’enrutament entre elles (inter-VLAN) i es tracten protocols de suport al direccionalment, a la connectivitat i a la gestió dels dispositius de xarxa.

· Conceptes d’enrutament

· Enrutament estàtic

· Enrutament dinàmic

· Xarxes commutades

· Configuració bàsica de commutació

· VLANs

· Llistes de control d’accés (ACLs)

· DHCP

· NAT per IPv4

· Descobriment, gestió i manteniment de dispositius

· Mòdul 3 - Escalat de xarxes

· En el mòdul 3 l'assistent aprendrà els coneixements corresponents a la descripció de l'arquitectura, components i operacions amb routers i switches en xarxes més grans i complexes, aprenent a configurar funcionalitats avançades en aquests equips de comunicació.

· En finalitzar aquest mòdul l'assistent serà capaç d'implementar xarxes complexes enrutadas i commutades, així com resoldre els reptes i incidències habituals en aquest tipus de xarxes. Un cop completat aquest mòdul, els assistents seran capaços d'implementar i configurar xarxes redundants i escalables mitjançant l'ús de protocols com EIGRP, OSPF d’àrea única i de múltiples àrees, HSRP, LACP i STP.

  • Disseny de xarxes
  • Escalat de xarxes
  • Protocol d’arbre expandit – STP
  • Redundància: Agregació d’enllaços (Etherchannel) i HSRP
  • Enrutament dinàmic
  • EIGRP
  • Configuració avançada de EIGRP i resolució de problemes
  • OSPF d’àrea única
  • OSPF de múltiples àrees
  • Ajust i resolució de problemes en OSPF

· Mòdul 4 - Interconnexió de xarxes

· Al llarg de l'últim mòdul es formarà l'assistent en els coneixements a les xarxes WAN i els serveis de connectivitat requerits per les aplicacions convergents en xarxes extenses.

· Aquest mòdul permet comprendre els criteris de selecció de dispositius de xarxa i tecnologies WAN per al compliment dels requisits objectiu. Els estudiants aprendran com configurar l'equipament de xarxa necessari i com solucionar incidències relacionades amb els protocols de la capa d'enllaç de dades WAN. Així mateix, es tractaran els conceptes i habilitats necessàries per implementar connexions segures mitjançant VPN lloc-a-lloc en una xarxa complexa, per aplicar mecanismes de priorització de trànsit (QoS) i s'introduiran conceptes de virtualització de xarxa i serveis de Cloud.

  • Conceptes WAN
  • Connexions Punt-a-Punt
  • Connexions de sucursal
  • Llistes de control d’accés
  • Seguretat i monitorització de xarxes
  • Qualitat de servei
  • Evolució de les xarxes

Ver más