¿Qué quieres aprender?

OPOSICIONES PARA LA ADMINISTRACIÓN PÚBLICA

OPOSICIONES PARA LA ADMINISTRACIÓN PÚBLICA

CETUC

Oposición online


120 /mes

Si quieres presentarte a las oposiciones para la administración pública para cualquier lugar de la administración catalana, esta es tu oportunidad. Lectiva te ofrece este curso de Oposiciones para la Administración Pública impartido por el centro CETUC para que puedas realizar tus deseos profesionales.

Esta formación es presencial realizable en Barcelona y presenta una duración flexible para que adaptarte a esta formación sea lo más fácil posible.

Te prepararás por temas, con grupos reducidos y una actualización quincenal de las convocatorias de las diferentes administraciones. El programa educativo es muy amplio lo que te permitirá llenarte de nuevos conocimientos que te abran nuevas puertas en el mundo laboral. Aprenderás aspectos como la administración local y autonómica, la comprensión lectora, los ayuntamientos, la expresión oral, la constitución española, entre mucho más.

Al acabar este curso dominarás todos los temas comunes y la preparación específica para cada plaza que sea convocada.

Si quieres saber más acerca de este curso, no dudes en ponerte en contacto con nosotros, te resolveremos cualquier duda al instante.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Objetivos

El objetivo principal es conseguir que apruebes las oposiciones.

A quién va dirigido

A toda aquella persona que quiera encontrar un trabajo estable, con la garantía de una administración pública.

Temario completo de este curso

Temari de l'escala auxiliar administrativa del cos auxiliar d'administració

1. Dret constitucional. Organització política

Tema 1

Constitució. Drets i garanties constitucionals

Constitució espanyola: principis. Drets fonamentals i llibertats públiques. Garanties constitucionals.

Tema 2

Institucions estatals i organització territorial de l'Estat

El cap d'Estat. Les Corts Generals: el Congrés i el Senat. El Govern. El Poder Judicial. El Tribunal Constitucional. El Defensor del Poble. Organització territorial de l'Estat: les comunitats autònomes i les entitals locals.

Tema 3

L'Estatut d'autonomia de Catalunya

Estatut d'autonomia de Catalunya: concepte, contingut. Drets i deures de la ciutadania. Principis rectors. Garanties dels drets estatutaris. Competències de la Generalitat de Catalunya: tipologia.

Tema 4

Institucions de la Generalitat de Catalunya

Institucions de la Generalitat de Catalunya: el Parlament, el President, el Govern, el Consell de Garanties Estatutàries, el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

2. Administració pública. El dret administratiu

Tema 5

Administració pública i ciutadania

Administració pública: concepte i principis. El ciutadà i la ciutadana com a titular de drets davant l'Administració. Drets lingüístics. Accés a arxius i registres.

Tema 6

Organització de l'Administració de la Generalitat. Principis de l'organització administrativa

Organització administrativa de la Generalitat de Catalunya. Principis generals. Tipus d'òrgans. L'Administració institucional o instrumental. L'organització administrativa. La competència administrativa: concepte i alteracions.

Tema 7

L'acte administratiu

L'acte administratiu. Elements. Motivació i forma. Eficàcia de l'acte administratiu: notificació i publicació. El silenci administratiu i els actes presumptes. Invalidesa dels actes: nuls i anul·lables.

Tema 8

El procediment administratiu

Procediment administratiu. Fases. Terminis. Col·laboració i compareixença dels ciutadans i ciutadanes.

Tema 9

Revisió dels actes administratius i responsabilitat de l'Administració

Revisió dels actes administratius. Revisió d'ofici. Recursos administratius: concepte i classes. Recurs contenciós administratiu: concepte. Responsabilitat de les administracions públiques.

Tema 10

Els contractes del sector públic

Els contractes del sector públic: tipologia i característiques essencials. La contractació electrònica. L'òrgan de contractació a l'Administració de la Generalitat. Requisits per contractar amb el sector públic.

Tema 11

Procediment de la contractació administrativa

L'expedient de contractació: tramitació ordinària i abreujada. Els plecs de clàusules administratives i de prescripcions tècniques. La publicitat. Les garanties. Els procediments de selecció del contractista. L'adjudicació del contracte.

Tema 12

Gestió del patrimoni de la Generalitat. L'activitat administrativa de foment

El patrimoni de la Generalitat de Catalunya. Gestió del patrimoni. Formes de l'activitat de l'administració pública. L'activitat de foment.

3. Gestió de recursos humans

Tema 13

Estructura i ordenació de l'ocupació pública

Personal al servei de les administracions públiques. Funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Estructura de la funció pública: plantilla de personal. Relació de llocs de treball. Registre General de Personal.

Tema 14

Accés a l'ocupació pública, mobilitat i carrera professional

Oferta pública d'ocupació. Selecció de personal. Mobilitat i sistemes de provisió de llocs de treball. La carrera professional. Formació i perfeccionament del personal.

Tema 15

Drets i deures del personal al servei de l'Administració de la Generalitat

Retribucions i nòmines. Vacances, llicències i permisos. Mesures de conciliació de la vida personal, laboral i familiar. Mesures d'igualtat d'oportunitat per raó de gènere. Prevenció de riscos laborals a les administracions públiques. Situacions administratives, incompatibilitats i responsabilitat i règim disciplinari.

Tema 16

Règim del personal laboral de l'Administració de la Generalitat

Normativa laboral. Convenis col·lectius: conveni col·lectiu únic del personal laboral de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Contracte de treball.

4. Gestió economicofinancera

Tema 17

La comptabilitat pública. La funció econòmica de la Generalitat de Catalunya

La comptabilitat pública. Conceptes generals. Les administracions públiques com a subjectes de la comptabilitat pública. Elements de la comptabilitat pública. Els àmbits de la funció econòmica de la Generalitat de Catalunya.

Tema 18

El pressupost de la Generalitat de Catalunya

El pressupost de la Generalitat de Catalunya: concepte i marc legal. Els principis pressupostaris. Estructura del pressupost. El cicle pressupostari.

Tema 19

El pressupost per programes

El pressupost per programes: concepte i característiques. L'estructura dels programes pressupostaris: diagnòstic de la situació, missió, objectius i indicadors. El pressupost orientat a resultats.

Tema 20

L'execució del pressupost, modificacions i control pressupostari

Execució del pressupost. Execució de l'estat de despeses. Execució de l'estat d'ingressos. Documents comptables i pressupostaris. Els crèdits pressupostaris i les modificacions. El control pressupostari.

5. Organització del treball

Tema 21

Les administracions públiques i la societat de la informació. Protecció de dades de caràcter personal.

Les administracions públiques i la societat de la informació. L'administració electrònica a Catalunya. La informàtica com a eina de suport en els processos administratius. Protecció de dades de caràcter personal.

Tema 22

Organització i qualitat

Organització, mètode de treball i els circuits administratius. Els serveis d'informació administrativa. Cartes de serveis. La qualitat a l'Administració pública.

Tema 23

Atenció al ciutadà i a la ciutadana

Atenció al ciutadà i a la ciutadana. Atenció integral: personal, telefònica, escrita; atenció al públic culturalment divers. Habilitats comunicatives. Iniciatives, reclamacions, queixes i peticions.

Tema 24

Tractament i gestió de la documentació

Recepció i registre de documents. Organització dels documents administratius. Arxivament de documents. Conservació i eliminació de documents: avaluació i tria. Gestió dels documents electrònics. Certificació digital i signatura electrònica.

Tema 25

Els documents administratius

Redacció de documents administratius i tipologia de documents.



Ver más